Nyaraljon emésztési problémák nélkül a Symprove-val

A napsütéses napok mellett, a nyár meghozza az utazás vágyát is. Különösen a koronavírus-járvány mérséklődése után az emberek szerte a világon pótolják, amiről lemaradtak, és egzotikus nyaralást terveznek, hogy új tájakat és egzotikus ízeket fedezzenek fel. Ezek azonban veszélyt jelenthetnek az emésztésre.

A megfelelő folyadékbevitel kulcsfontosságú

Egyes desztinációk magas hőmérséklete olykor már kellemetlen, de még kiszáradáshoz is vezethet. A folyadékot rendszeresen, akár óránként többször is pótolni kell, ami sokkal helyénvalóbb, mint egyszerre nagyobb mennyiségű vizet fogyasztani.

Nyaraljon emésztési problémák nélkül a Symprove-val
Forrás: Canva.com

A legtöbb szubtrópusi és trópusi országban nem ajánlott csapvizet inni. A vizet palackban kell vásárolni, és még az éttermekben is célszerű jelezni a pincérnek, hogy zárt palackot szeretne az asztalhoz. Történtek olyan esetek, amikor az étterem vagy kávézó személyzete haszonszerzés céljából csapvízzel töltötte meg a palackokat.

Ilyenkor jó megoldás lehet a szénsavas víz választása is. A “gyanús víz” és italok megfelelő helyettesítője lehet például a friss kókuszvíz, amelyet szívószállal meg lehet inni. Hasmenés esetén is kiváló ital, mivel rehidratál és rengeteg ásványi anyagot és vitamint tartalmaz.

Elsősegélynyújtás hasmenés esetén

Egy másik probléma, amellyel vakáció közben találkozhatunk, a hasmenés. Nem optimális, ha az első napon szeretnénk megállítani, mivel ez a folyamat a belek toxinoktól való megtisztítását hajtja végre. A fertőzés legkockázatosabb úti célja Latin-Amerika, Afrika, Közel-Kelet vagy Ázsia fejlődő országai, de gyakorlatilag bárhol “megtörténhet”.

A hasmenés leggyakoribb oka az alapvető higiéniai szabályok megsértése, szennyezett élelmiszer vagy víz fogyasztása. A megelőzés részeként ezért tanácsos kerülni az utcai bódékból származó ételek fogyasztását, ahol rögtönzött körülmények között készül az étel.

Nyaraljon emésztési problémák nélkül a Symprove-val
Forrás: Canva.com

Javasoljuk továbbá, hogy kerülje az állatok simogatását vagy a nyílt helyen való fürdőzést.  Az ételt az elkészítés után azonnal érdemes elfogyasztani, érdemesebb főtt zöldségeket is enni és természetesen evés előtt mindig kezet kell mosni. Nyaraláskor csak hámozható vagy főzhető gyümölcsöt fogyasszon.

Hasmenésnél a legfontosabb a folyadék és a só bevitele. A gyógyszertárakban kapható speciális rehidratáló oldatok, a sportolóknak szánt ionos italok is hatásosak – de az utóbbit gyerekeknek nem szabad fogyasztani. A magas nátrium- és káliumtartalmú ásványvizek vagy cukrozatlan tea is megfelelőek lehetnek.

Hogyan készítsük fel az emésztőrendszerünket a nyaralásra?

Ha teljes mértékben szeretné élvezni nyaralását, és nem szeretné a napsütéses napokat a szállodai WC-n tölteni, a probiotikumok hosszan tartó használata megelőzésként is szolgálhat. Érdemes egy hónappal az utazás előtt egy rövid kúrát tartani, hogy a belek egyensúlyban legyenek, és megfelelő számú hasznos baktériumot pótoljanak.

Az ún. utazók hasmenése esetén, amelyet a szennyezett vízben vagy élelmiszerben található baktériumok, paraziták vagy vírusok okoznak, a probiotikumok növelik a jó baktériumok számát az emésztőrendszerben, amelyek egyensúlyba hozzák a vírusok által okozott rossz baktériumok szintjét, és nagymértékben csökkentik az emésztési problémák kockázatát.

Nyaraljon emésztési problémák nélkül a Symprove-val

Élvezze a nyaralását teljes mértékben, és kezdje el a Symprove fogyasztását még ma!

A Symprove probiotikumok élve és aktívan bejutnak az emésztőrendszerbe, és azonnal jótékony hatással vannak a bél mikroflórájára. A jótékony baktériumok segítenek helyreállítani az egyensúlyt, így gondok nélkül élvezheti a nyaralást a tengerparton, a vízben vagy bárhol, ahol csak szeretné.

Figyelem! A Symprove palackja nem felel meg a kézipoggyászba csomagolt folyadék kritériumainak, ezért mindig csomagolja be a feladott poggyászába. A repülőn töltött néhány óra nem befolyásolja az élő probiotikumok hatékonyságát.

Források:

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/12088524/

https://www.prelekara.sk/casopisy/prakticky-lekar/2011-11/probiotika-z-pohledu-praktickeho-lekare-klinicke-indikace-pro-podani-probiotik-vysledky-dotaznikoveho-setreni-mezi-praktickymi-lekari-36658

Kovacikova
+ posts

Tanulmányait Csehországban a Károly Egyetem Orvosi Karán ápoló szakon és gyógyszerész-asszisztens szakon végezte. Dolgozott gyógyszertárban, egy online gyógyszertárban és klinikai tanulmányok koordinátoraként a SAS Biomedical Centerben. Testben-lélekben egészségügyi dolgozó, szeret másokon segíteni, az ilyen típusú munka feltölti őt. Szereti a természetet, a táncot és a családját.

Az egyetlen élő probiotikum

Őrizze meg a bélbaktériumok egészséges egyensúlyát még ma!

Az egyedülálló technológiának és a hosszú távú fejlesztésnek köszönhetően a Symproveprobiotikum az egyetlen igazán élő probiotikum, amely vízbázisának köszönhetően eljut a belekbe, ahol jótékony hatással van az emésztésre, az immunrendszerre és a szervezet általános egészségére. A tabletta formában lévő probiotikumokkal ellentétben nem marad a gyomorban, ahol az agresszív gyomornedvek lebontják és gyengítik, hanem közvetlenül ott halad át az emésztőrendszeren, ahol szükség van rá. 

logo