Symprove tanulmányok: 5 független tanulmány eredményeinek összefoglalása

A Symprove probiotikum az egyetlen olyan étrend-kiegészítő Magyarországon, amelynek hatását több emésztőrendszeri betegséggel kapcsolatban független vizsgálatokkal igazolták. Emellett egy független tanulmány szerint a Symprove probiotikum a leghatékonyabb a nyolc piacvezető probiotikus étrend-kiegészítő közül Angliában. Az alábbiakban e tanulmányok eredményeinek összefoglalóját közöljük.

1. A Symprove probiotikum és az IBS

A Symprove az egyetlen olyan étrend-kiegészítő a szlovák piacon, amelynek az IBS kezelésében kifejtett hatását független vizsgálat bizonyította (Sisson et al. 2014). A vizsgálatban 152 olyan beteg vett részt, akiknél IBS diagnózist állapítottak meg, és akik nem reagáltak a hagyományos terápiákra, például hashajtókra és görcsoldókra. A fő értékelési kritérium egy specifikus módszer volt, amely az IBS-SSS (Symptom severity score) változását mérte a Symprove-csoportban és a placebocsoportban. Az értékelési kritériumok a hasi fájdalom tünetei, a hasi puffadás, a széklet állagának és gyakoriságának változása, valamint a beteg által jelentett életminőség változása voltak, és az SSS pontszám 50 pontot elérő változása számított jelentős különbségnek.

A vizsgálat eredményei azt mutatták, hogy a Symprove jelentősen javítja az IBS (hasi fájdalom) tüneteit, és pozitívan módosítja a széklet gyakoriságát és állagát a placebóhoz képest azoknál a betegeknél, akik nem reagáltak megfelelően a hagyományos terápiára. Egy másik fontos eredmény, hogy a klinikai vizsgálat teljes időtartama alatt nem volt súlyos nemkívánt mellékhatás. A betegek többsége nem hagyott ki hetente egynél több adagot a vizsgálat teljes időtartama alatt. Ezen eredmények alapján megállapítható, hogy a Symprove biztonságos és hatékony szer az irritábilis bél szindróma kezelésében.

Link a tanulmányhoz: https://onlinelibrary.wiley.com/doi/full/10.1111/apt.12787

Symprove

Próbálja ki az egyetlen élő probiotikumot, amelyet független tanulmányok igazolnak

2. A Symprove probiotikum és az IBD

A Symprove egy független vizsgálatban egy másik gyakori emésztőrendszeri betegség esetén is hatékonynak bizonyult. A kettős vak, placebo-kontrollált vizsgálatba 80, 18 és 65 év közötti, fekélyes vastagbélgyulladásban szenvedő felnőttet vontak be (a vizsgálat kezdetén remisszióban voltak). Ezek az emberek egy hónapon keresztül kaptak vagy Symprove-ot, vagy egy megfelelő placebo italt.

A kritérium a kalprotektin, a gyulladásos bélbetegségmarker szintjének mérése volt a vizsgálatban résztvevők székletében. A kalprotektinszint csökkenését a fekélyes vastagbélgyulladásban szenvedő betegek 76 százalékánál tapasztalták. A bélgyulladás csökkenése szignifikánsan nagyobb volt, mint a placebocsoportban. Ezen eredmények alapján valószínű, hogy a Symprove helyi gyulladáscsökkentő hatással rendelkezik a bélben, ami kiegészítő terápiás összetevővé teheti a fekélyes vastagbélgyulladás remissziójának fenntartásában.

Link a tanulmányhoz: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/31054010/

Symprove tanulmányok: 5 független tanulmány eredményeinek összefoglalása
Forrás: Canva.com

3. A Symprove probiotikum és a Diverculitisz

A 2017-es vizsgálat célja az volt, hogy értékelje a Symprove probiotikum terápiás értékét a krónikus, szövődménymentes divertikulitisz tüneteinek csökkentésében. A vizsgálat elsődleges célja annak értékelése volt, hogy a Symprove képes-e csökkenteni a hasi fájdalmat; a vizsgálat másodlagos célja az volt, hogy értékelje a Symprove előnyeit a betegség egyéb tüneteinek (deréktáji fájdalom, székrekedés, hasmenés, végbélvérzés, puffadás, dysuria) csökkentésében.

A 143 betegre vonatkozó eredmények egyértelműen megállapították a deréktáji fájdalom statisztikailag szignifikáns csökkenését és a székrekedés gyakoriságának csökkenését a Symprove csoportban a placebocsoporthoz képest. Ugyanakkor a vizsgálat során a gyakori epizódokat elszenvedő betegeknél az akut divertikulitisz epizódok előfordulása alacsonyabb volt a placebóval szemben. Ezen eredmények alapján valószínű, hogy a Symprove helyi gyulladáscsökkentő hatással rendelkezik a bélben, ami kiegészítő terápiás komponenssé teheti a divertikulitisz kezelésében, amely egy tanulmány (Tursi és mtsi. 2014) szerint gyulladásos jellegű, hasonlóan az olyan betegségekhez, mint az IBS vagy a Fekélyes vastagbélgyulladás.

Link a tanulmányhoz: https://link.springer.com/article/10.1007/s10787-017-0363-y

4. A Symprove probiotikum és a kórokozó baktériumok

A Symprove megakadályozza a kórokozó baktériumok szaporodását és elősegíti az egészségesebb bélkörnyezet kialakulását. Ezt akár három független tanulmány is megerősítette, amelyeket a University College London és a belgiumi ProDigest végzett a bélkörnyezetre irányuló célzott kutatások során. Az adatok azt mutatják, hogy a Symprove laboratóriumi körülmények között egyértelműen gátló hatással van a kórokozókra, köztük a C. difficile-re és az MRSA-ra. Ez mindenképpen egy nagyon fontos első lépés a jótékony élő baktériumok egészségügyi ellátás részeként történő felhasználása felé a potenciálisan életveszélyes fertőzésekben szenvedő betegeknél.

A kórokozó baktériumok kezelésében jelenleg az antibiotikumok vannak előnyben részesítve. Az antibiotikumok azonban minden bélbaktérium ellen hatnak, akár kórokozó, akár nem, és így befolyásolják a teljes bélkörnyezetet. Az újrafertőződés gyakori probléma, így további antibiotikus kezelésre van szükség. E három tanulmány szerint a Symprove probiotikum fontos szerepet játszhat a kórokozó baktériumok jövőbeli terápiájában, nemcsak a baktériumok kezdeti szaporodásának megakadályozásával, hanem a kórokozók már meglévő kolóniáira gyakorolt saját antipatogén hatása révén is.

Link a tanulmányhoz: https://discovery.ucl.ac.uk/id/eprint/10061973/1/1-s2.0-S037851731830838X-main.pdf

Link a tanulmányhoz: https://discovery.ucl.ac.uk/id/eprint/10066716/1/Dodoo_IJP%20Symprove%20Pathogen%20-%20For%20submission%20R1.pdf

Symprove tanulmányok: 5 független tanulmány eredményeinek összefoglalása
Forrás: Canva.com

5. Nyolc jól ismert probiotikus termék összehasonlítása

Az Egyesült Királyságban 2015-ben független összehasonlító vizsgálatot végeztek. Nyolc terméket vontak be az összehasonlításba, köztük öt hagyományos liofilizált (mélyhűtött) kapszulás probiotikumot, két tejalapú élőbaktériumos terméket és egyetlen vízalapú élőbaktériumos terméket, a Symprove-ot. A tanulmány szerzői a baktériumok tényleges koncentrációját vizsgálták a perorális alkalmazáskor a csomagoláson feltüntetett adatokhoz képest, valamint a baktériumok túlélési képességét a gyomorsavat szimuláló folyadékokban – sertésgyomornedv (PGF), szimulált éhgyomornedv (FSSGF) és szimulált gyomornedv (SGF) -. A gyomornedveknek való kitettséget követően a probiotikus készítményeket valós idejű izotermikus mikrokalorimetriával vizsgálták.

A vizsgálat eredményei egyértelműen bizonyították, hogy a Symprove a bevétel időpontjában a megadott számú életképes baktériumot tartalmazta, ellentétben a liofilizált formákkal, amelyek általában a címkén feltüntetettnél lényegesen alacsonyabb életképes baktériumtartalommal rendelkeztek. A Symprove kivételével minden vizsgált termék esetében a baktériumok életképességének jelentős csökkenése volt megfigyelhető az éhgyomornedveknek való ötperces kitettséget követően (valószínűleg az alacsony pH-érték okozta sokk miatt). A vizsgált termékek közül a Symprove probiotikum mutatta a baktériumkultúrák leggyorsabb növekedését a gyomornedveknek való kitettséget követően. A probiotikumok terápiás hatásának előfeltétele, hogy a baktériumok képesek legyenek túlélni a gyomornedveknek való kitettséget, és ezt követően tudjanak növekedni a belekben.

Link a tanulmányhoz:

https://www.wageningenacademic.com/doi/abs/10.3920/BM2014.0051?url_ver=Z39.88-2003&rfr_id=ori:rid:crossref.org&rfr_dat=cr_pub%3dpubmed

A fenti vizsgálati eredmények azt mutatják, hogy a Symprove probiotikum valóban az egyetlen olyan, függetlenül ellenőrzött probiotikum a piacon, amely bizonyított eredményeket mutat az emésztési tünetek elnyomása terén. A Symprove-ban lévő jótékony baktériumok élnek, aktívak és készen állnak a bélben való működésre, ahol egyensúlyt teremtenek és jótékony hatást gyakorolnak a mikrobiomra. A Symprove-ot a maximális jótékony hatás elérése szempontjából három hónapon keresztül kell szedni – ezért van hosszú távú kedvezményes ajánlatunk: három hónap két hónap áráért.

+ posts

Az egyetlen élő probiotikum

Őrizze meg a bélbaktériumok egészséges egyensúlyát még ma!

Az egyedülálló technológiának és a hosszú távú fejlesztésnek köszönhetően a Symproveprobiotikum az egyetlen igazán élő probiotikum, amely vízbázisának köszönhetően eljut a belekbe, ahol jótékony hatással van az emésztésre, az immunrendszerre és a szervezet általános egészségére. A tabletta formában lévő probiotikumokkal ellentétben nem marad a gyomorban, ahol az agresszív gyomornedvek lebontják és gyengítik, hanem közvetlenül ott halad át az emésztőrendszeren, ahol szükség van rá. 

logo